top of page

KUNG FU VOOR KINDEREN

KUNG FU VOOR VOLWASSENEN

Binnen ons Kung Fu systeem kennen we drie pilaren die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn:

1) VECHTKUNST

2) GEZONDHEID

3) FILOSOFIE

 

Deze drie aspecten komen gedurende onze opleidingen in alle uitvoeringen terug. De balans tussen vechtkunst, gezondheid en filosofie is van cruciaal belang. Bij Kung Fu Amstelveen Academy leer je een realistisch zelfverdedigingssysteem, waarbij je tegelijkertijd BODY, MIND en ENERGY optimaal ontwikkelt. De resultaten zijn direct merkbaar in jouw dagelijks leven.

Vechtkunst

 

Binnen Kung Fu Amstelveen Academy worden de zogeheten interne vechtkunsten onderwezen. De meeste mensen denken dat de sterkere/grotere/snellere/hardere persoon de zwakkere/kleinere/langzamere/zachtere persoon overwint. Inkomende kracht wordt vaak met brute kracht en weerstand bestreden. Bij interne vechtkunst is het tegenovergestelde het geval.

De beoefening van interne vechtkunst is gebaseerd op ontspanning, loslaten en energiestroom. Om dit te kunnen, leer je tijdens de opleiding via eeuwenoude oefeningen jouw Shen (bewustzijn), Yi (intentie) en Qi (energie) te vergroten en te ontwikkelen. Dit is een proces dat je jouw gehele leven verder kunt doorontwikkelen.

Bij Kung Fu Amstelveen Academy leer je je instinctief te verdedigen door jouw lichaam nieuwe reflexen aan te leren en je geest te trainen in het hier en nu te blijven. Je leert hoe je op een flexibele manier de energie van de agressor absorbeert en vervolgens kunt gebruiken en teruggeven. Dit stelt je in staat om een grotere, zwaardere, sterkere en snellere persoon te kunnen controleren.

Lesrooster

MAANDAG
18:45 - 20:00 Proefles (op afspraak) 
20:00 - 21:30 Basic & Leadership (laatste 30 minuten)

DINSDAG
20:00 - 21:30 Basic & Leadership (laatste 30 minuten)

DONDERDAG
18:45 - 20:00 Proefles (op afspraak)
20:00 - 21:30 Basic & Leadership (laatste 30 minuten)

De eerste stap om los te kunnen laten en te ontspannen, is kalmte en stilte in jezelf creëren. Hiermee wordt lichamelijke ontspanning bereikt die noodzakelijk is voor de cultivatie van interne kracht. De interne kracht is de motor die jouw lichaam aandrijft in de uitvoering van jouw zelfverdedigingstechnieken. En niet, zoals bij andere (vecht)sporten, aangedreven door spierkracht, lichaamsgewicht of -mechanica. Met de opgebouwde interne kracht kun je met minimale beweging, in de kleinst mogelijke ruimte en tijd, maximale energie naar je doel overbrengen. Hiermee ben je dus niet afhankelijk van tijd en ruimte. Het draait om energie overdracht, die wordt gestuurd door de intentie van de beoefenaar. Een effectieve en efficiënte methode dus.

Ben jij van mening dat jouw leeftijd, lichaamspostuur of gebrek aan conditie/ervaring een drempel zijn om Kung Fu te beoefenen? Neem dan twee geheel vrijblijvende proeflessen bij Kung Fu Amstelveen Academy en ontdek hoe deze punten (leeftijd, lichaamspostuur e.d.) juist in jouw voordeel kunnen werken. Want hoe minder onnodige lichamelijke en mentale spanning aanwezig is, door een groot ego, bewijzingsdrang of haantjesgedrag, des te sneller jouw interne kracht zich ontwikkelt. 

Gezondheid

 

Kung Fu is veel meer dan een vechtkunst. De beoefening ervan draagt significant bij aan jouw fysieke en mentale gezondheid. Wanneer je kalmte en stilte in jezelf leert te creëren, leidt dit tot meer innerlijke rust, diepe ontspanning van lichaam en geest, stressreductie en daarmee vermindering van stress gerelateerde klachten. Door het leren loslaten van onnodige lichamelijke en mentale spanning “opent” jouw lichaam zich voor een betere energiestroom.

Je leert je ademhaling beter te beheersen voor meer controle over je emoties. Naarmate je meer oefent ervaar je de positieve effecten in je dagelijks functioneren, waaronder een algeheel verhoogd bewustzijn en meer mindfullness in elke situatie. Bijvoorbeeld in je werk, tijdens gesprekken of thuis met je partner en/of gezin.

Te verwachten resultaten:

·       Stevig "gronden”, wat resulteert in meer fysieke, mentale en emotionele stabiliteit

·       Meer vitaliteit en verhoogd prestatievermogen

·       Toename van mentale scherpte en helderheid

·       Verbeterde en gestroomlijnde lichaamshouding voor optimaal functioneren

·       Aanvullen van de levensenergie (Qi). Je laadt jouw fysieke en mentale batterij op.

·       Verbeterde nachtrust en meer uithoudingsvermogen

·       Positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen

·       Leren leven in het “hier” en “nu”

·       Meer focus en wilskracht

·       Versterkt immuunsysteem en sneller herstelproces door opheffing van energieblokkades

·       Versterking van spieren, pezen, bindweefsel, botten en gewrichten

·       Meer flexibiliteit en beweeglijkheid van jouw lichaam

·       Stress reductie en vermindering van stress gerelateerde klachten

·       Diepe ontspanning van lichaam en geest

·       Verhoogd zelfbewustzijn

·       Bewuster bewegen

·       Verbeterde bloedcirculatie

·       Meer controle over jouw ademhaling

Ontdek via twee geheel vrijblijvende proeflessen bij Kung Fu Amstelveen Academy wat dit ook voor jouw gezondheid kan betekenen.

 

Filosofie

 

Kung Fu is gebaseerd op principes van het Zen boeddhisme en Taoïsme. De beoefening van de vechtkunst stelt de beoefenaar in staat om de achterliggende filosofie ervan beter te begrijpen. Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld het eerst leren kennen van jouw eigen Body, Mind en Energy via het Zen boeddhistisch concept van 'detachment'. In plaats van te stoten en te slaan met brute kracht, leer je jouw energie maximaal over te dragen door jouw doel heen. Dit heeft geen exploderend, maar imploderend effect. Om deze vaardigheid te ontwikkelen, komen diverse vormen en oefeningen binnen de opleiding aan bod, die ook goed zijn voor het versterken van de Shen (bewustzijn), Yi (intentie) en Qi (energie).

Na het leren kennen van jouw Body, Mind en Energy, ontdek je hoe je op de meest efficiënte manier met Time, Space en Energy kunt omgaan in relatie tot jouw trainingspartner. Als je dit eenmaal begrijpt, ga je ook inzien waarom lengte, lichaamsbouw, gewicht en spierkracht geen belangrijke rol spelen. Uiteindelijk draait het om een staat van puur bewustzijn. Reageren zonder erbij te hoeven nadenken, ook wel staat van leegte genoemd. De filosofie van de Kung Fu is toepasbaar in alle facetten van het dagelijks leven.

Ben je op zoek naar een vechtkunst die meer diepgang biedt, dan alleen maar stoten, schoppen en slaan? Ervaar het bij Kung Fu Amstelveen Academy.

Wat kan je verwachten?

 

Kung Fu studenten trainen in groepjes, maar altijd met individuele aandacht. De vaardigheden van de studenten worden verbeterd en uitgebreid. Sifu Harry geeft zijn kennis en inzichten in een ongedwongen en ontspannen sfeer door aan zijn studenten. Studenten die voor Kung Fu Amstelveen Academy kiezen, komen voor meer dan alleen de vechtkunst. In gezelschap van gelijkgestemden halen zij het beste uit zichzelf en stimuleren zij hun medestudenten.

Het Proces

 

In de Basis Kung Fu opleiding en het begin van de Leadership (Black Belt) Kung Fu opleiding worden eerst de bewegingen aangeleerd, die de student in staat stellen om zich op een zo effectief en efficiënt mogelijke wijze te verdedigen. Deze vorm is grotendeels nog fysiek.

 

In een later stadium, wanneer de bekwaamheid om zich te verdedigen is toegenomen, wordt er ook op het wijzigen van de bewegingsreacties getraind. Deze training richt zich meer op het ontwikkelen van de interne kracht, door het leren gebruiken van het bewustzijn en de intentie.

 

Zo leert de student hoe zwakheid kracht wordt, hoe zacht hard overmeestert, hoe te winnen door los te laten. Dit is het doel op lange termijn en een levenslang cultivatie proces.

Kung Fu applications

Kung Fu applications

Play Video
bottom of page